Urmarirea de santier

Prezenta arhitectului si a proiectantilor de specialitate pe santier este o componenta esentiala a asigurarii calitatii executiei lucrarilor de construire si care din punct de vedere al legislatiei in vigoare are doua niveluri distincte de exercitare si anume: urmarirea de santier si asistenta tehnica.

arhitectura cladire
Urmarirea de santier consta in urmatoarele:

  • verificarea executiei lucrarilor in sensul respectarii prevederilor autorizatiei de construire ;
  • participarea la verificarea si atestarea fazelor determinante stabilite prin programul de urmarire de catre proiectant a calitatii executiei lucrarilor, care este prevazut in proiectul tehnic.
  • stabilirea prin dispozitie de santier a solutiilor de remediere a defectelor aparute in executie, din vina proiectantului si urmarirea aplicarii pe santier a rezolvarilor adoptate, dupa insusirea acestora de catre verificatori de proiecte atestati, daca este cazul.

Asistenta tehnica se va acorda in functie de complexitatea proiectului pentru toate specialitatile sau numai pentru parti din proiect (arhitectura – finisaje, structura). Asistenta tehnica implica verificarea curenta a calitatii executiei si a modului de respectare a proiectului si consultanta de specialitate acordata beneficiarului privind diverse probleme legate de executia lucrarilor de constructii.